Kidsfun: 6 tips


Waterpret, spelen &

samen ontdekken

Mogen de kinderen kiezen?

Dan maken jullie déze leuke uitjes!


1. Visjes kijken door een glazen bodem

Stap in L’Estartit of L’Escala aan boord van de glasbodemboot en vaar naar de eilanden van de archipel Iles Medes vlak voor de kust. De zee rondom deze eilanden is een bekende duikbestemming. Maak onderweg kiekjes van de grillige rotseilanden. En kijk door de glazen bodem zó de helderblauwe zee in. Snorkelen zonder dat je nat wordt! Welke vissen zie jij allemaal zwemmen?

2. Dagje extréme waterpret

Waterratten gaan naar Aquabrava! In dit waterpark schitteren een mooie lagune en bizarre (zwemband) waterglijbanen. De kleinsten plonzen in het coole kinderbad met waterspeeltuin én gaan op ontdekking op het pirateneiland. Tieners mee? Die vermaken zich hier kostelijk, relaxed hangend aan de zwembadbar.

3. Bijzonder: het Dalí Museum in Figueres

Een museum waarvan ook de kinderen warm worden? Dat is het Dalí Museum in Figueres. Kunst bekijken wordt hier kunst beleven. Dáárom is dit museum zo populair. Ook bij gezinnen!

4. CosmoCaixa Barcelona

Robots, waterdieren, 3D-belevenissen, héle oude skeletten, een mangrovebos én optische illusies. In dit natuurhistorisch en wetenschappelijk museum raken de kinderen niet uitgekeken. Wie gaat er op de foto met Albert Einstein?

5. Costa Brava Parc d’Aventura

Avonturiers kunnen de boom in! In Costa Brava Parc d’Aventura in Pals én in Platja d’Aro. Beide parken hebben meer dan 110 uitdagingen: ziplines, hangbruggen, klimmuren, ladders, schommels, noem maar op. Zelfs kleine aapjes van 3 jaar trotseren hier een leuk parcours. Zijn jouw kids of tieners écht heel stoer? Laat ze in het donker klimmen met Night Adventure! De vraag is… durf jíj het ook aan?

6. Parc Francesc Macià

Ideaal voor een ochtend eropuit: deze grote gratis speeltuin in Malgrat de Mar. Je kleintjes klauteren hier in, op en door reusachtige voorwerpen. Terwijl iets grotere kids de speelplekken tussen de bomen ontdekken. Tip: neem een picknick mee, de tafels staan al klaar.