Natuurparken &

wandelroutes

Welkom aan de woeste kust met puur-natuur-plekjes

Rijstvelden

Aha, dus dáár komt de Spaanse rijst vandaan. Uit Pals! Zien? Ga op ‘rijsttour’ en doorkruis met een treintje de rijstvelden. Ontdek hoe rijst wordt gezaaid en geoogst. Stap in de machinekamer van de molen waar de rijst wordt gebleekt. Proef een rijstbiertje, koop een pak rijst en tover deze op de camping om tot een pan verse paella!

Meer over Pals:

In het fraaie middeleeuwse dorp Pals slenter je langs charmante huisjes, kunstgalerijtjes, gezellige terrasjes en hebbeding-winkeltjes.

  • Kids mee op reis? Op naar de schaduwrijke speeltuin bij de Torre Mora.
  • Trek? Proef – als je hier dan toch bent – de lokale rijstschotel van Pals: Arròs de Pals a la cassola.
  • Zin om na je dag uit nog even op het strand te ploffen? Platja de Pals wacht op je!

Parc Natural Cap de Creus

Zo blauw heb je de zee in Spanje nog nooit gezien! Op het schiereiland Cap de Creus waan je je even echt op een eiland midden in de zee. Verken de smalle paadjes naar de grillige rotsen en groene kliffen. Wow, kijk die idyllische baaien… beeldig! En dat vonden Dalí en Picasso ook, die zich door Cap de Creus lieten inspireren.

Meenemen:

  • Stevige wandelschoenen
  • Veel water en snacks
  • Strandlakens, de zee is té verleidelijk om over te slaan

Tip in de buurt: Cadaqués, het witte kunstenaarsdorpje

De beroemde kunstenaar Dalí woonde in Cadaqués. Bezoek zijn oude woonhuis aan zee en slenter over de geplaveide straatjes in het oude centrum van de stad. Strijk tot slot neer op het terras met een sangría en uitzicht op de dobberende bootjes.

Natuurpark van Montgrí

Bij de rijstvelden zie je de berg van Montgrí al liggen. Pals ligt namelijk midden in het natuurpark van Montgrí vol duinen en moerasland. De place to be voor een wandeling met mooi uitzicht. Klim ook in de uitkijkpost om alle vogels die hier leven te spotten.

Meenemen:

  • verrekijker
  • flesje water en snacks
  • zonnebrand
  • fotocamera!

Aiguamolls de l'Empordà

Dit vlakke moerasgebied aan de monding van de rivier de Muga is een heus vogelparadijs. In 1 of 2 uur trek je te voet langs zoutpannen, zoetwaterlagunen en vogelposttorens. Door de bossen en weiden met runderen en paarden. Sst... als je heel stil bent, hoor je de zangvogels hun mooiste deuntjes fluiten.

Opdrachtje: spot de 10 vogelsoorten + 5 andere diersoorten

Medeseilanden

Lig je op het strand van Pals of l’Estartit? Dan zie je dit eilanden-natuurreservaat al liggen. De eilanden zijn beschermd. Aan land gaan, is er dus niet bij. Wel kun je deze archipel vanaf de boot bewonderen. Duiken en snorkelen kan hier ook!

Tip met de kids: ontdek de onderwaterwereld met de glazenbodemboot.

Alle boten vertrekken vanaf l’Estartit.